Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Οδηγίες για επίδεξους συναρμολογητές κιτ.

Η συναρμολόγηση ενός κιτ προσφέρει την ικανοποίηση της κατασκευής, συζητώντας μα τα παιδιά της ομάδας είχαμε κατάληξη σε ένα κοινό συμπέρασμα, όλοι μας, θέλαμε να κατασκευάσουμε τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε . Το πρόβλημα είναι στο να βρεθούν τα υλικά.

Ξεκίνησα πρώτος, επηρεασμένος από τις αναρτήσεις του Τάκη sv3auw,για το MKARS80 QRP, η συναρμολόγηση του ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Οργανωμένο πακέτο, πλήρες, με όλη την σημασία της λέξης. Στο τέλος και η βοήθεια του Τάκη και όλα πήγαν καλά, χωρίς προβλήματα.




Μετά πήραμε δυο κιτ του BITX20 εντελώς αντίθετη εμπειρία. Δύο βασική κανόνες ......
1. Μην αφήνετε την κατασκευή για αργότερα, καταγράψτε τα υλικά που πήρατε, ταυτοποίηση υλικών υποχρεωτική .
2. Φωτογραφίστε τα υλικά λεπτομερώς.
Αν δεν πράξετε αυτά τα βασικά χάσατε, με την απομάκρυνσή από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται .
Και δίκαιο να έχεις, θα πρέπει να περάσεις ξανά από το ταμείο.


Το ένα κιτ συναρμολογείται στην Λάρισα από το Βασίλη sv3aqj (από αυτόν οι δύο φωτο.)  και το δεύτερο από τον Τάκη sv3auw γιατί υπήρξε πρόβλημα με τα υλικά .


3 σχόλια:

  1. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια Γιώργο.
    Στην περίπτωση του MKARS80, φτιάχνεις το κιτ για να έχεις πομποδέκτη, ενώ στην περίπτωση του BITX20, φτιάχνεις τον πομποδέκτη για να εξασκήσεις και να βελτιώσεις τις γνώσεις σου στην θεωρία των Ηλεκτρονικών Κυκλωμάτων.
    Δεν είναι το κατάλληλο για έναν αρχάριο και αυτό είναι εμφανές στις ερωτήσεις οι οποίες γίνονται καθημερινά στο γκρουπ.
    Στο γκρουπ του MKARS80 το μόνο που διαβάζεις είναι ευχαριστίες και επιτεύγματα εκεί που στο γκρουπ του BITX20 διαβάζεις για ερωτήσεις σχετικά με την λειτουργία των βαθμίδων και τα προβλήματα από τους πειραματισμούς.
    Πες στον Βασίλη ότι αν θέλει να κάνει την μετατροπή με την Βάρικαπ, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την NTE618. Έχω δύο MVAM109 Βάρικαπ και μπορώ να του στείλω την μία! Την ίδια Βάρικαπ χρησιμοποιεί και το MKARS80 στην μετατροπή του VFO και έχω ένα “Αμερικάνικο” για να το μετατρέψω!
    Μάλλον θα το διαβάσεις Κυριακή πρωί, οπότε, θα τα πούμε σα λίγο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τάκη σου απαντώ κάπως καθυστερημένα, αλλά κάλιο αργά
      παρά ποτέ. Ο Βασίλης με την Βάρικαπ που χρησιμοποιεί (από κάποιο άλλο μηχάνημα) είναι μέσα στην μπάντα.Ο δέκτης ακούει.Έχει όμως πρόβλημα με τα πηνία.Τα έχει τυλίξει ξανά όπως τα είχαμε πει.

      Διαγραφή
  2. καλησπέρα Γιώργο.
    Αν έχετε λογαριασμό στο yahoo, μπορείτε νε πάτε στο http://groups.yahoo.com/group/BITX20/ και να ζητήσετε να γίνετε μέλη έτσι ώστε να μετέχετε της διαδικασίας ανταλαγής πληροφοριών.
    Θα παιδευτεί ο Βασίλης με τα πηνία και αυτό θα πάθω κι εγώ σε μερικές ημέρες αρχίζοντας τις δοκιμές των σταδίων.
    Θα τα πούμε και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή